Gidy van Gaans

Gidy is sinds 2020 kok/bedrijfsleider bij buurtrestaurant de Broederij in Lindenholt. Ook is hij coördinator van de moestuingroep bij de Broederij.

Gidy: “Na mijn opleiding Bos- en Natuurbeheer heb ik eerst een tijd bij het Ministerie van Landbouw gewerkt om daarna een eigen cateringbedrijf te beginnen. Dat was een flinke verandering. Ik wilde meer met mensen werken in plaats van met getallen en regeltjes. Ook wilde ik meer met koken bezig zijn, het heft in eigen handen hebben en ook buiten zijn in plaats van binnen.

Gaandeweg merkte ik dat ik de meeste energie haal uit opdrachten waarin veel samengewerkt moet worden. En ik vind het fijn om anderen te helpen. Bij Van Tuin tot Bord komt alles perfect samen op een hele inspirerende locatie middenin Lindenholt: de Broederij. Naast het koken ben ik ook nog eens heerlijk buiten bezig met het begeleiden van de moestuingroep. Fijn om met een diverse groep vrijwilligers te zorgen dat buurtbewoners elke donderdag een gezonde verse maaltijd kunnen eten.

Eind 2023 stop ik met mijn cateringbedrijf zodat ik me volledig kan richten op Van Tuin tot Bord en een tweetal groene sociale projecten in Nijmegen: De Tuinbrigade in Lindenholt en de ontwikkeling van een ontmoetingsplek bij de Winkelsteeg”.

E. Gidy.vangaans@vantuintotbord.nl