Search

Moestuingroep de Groene Schakel

In het vroege voorjaar van 2020 zijn we in Grootstal met een buurtmoestuin gestart, midden in de stadstuin de Groene Schakel. De moestuin ligt naast het wijkcentrum de Schakel. Dit was voor ons nieuw, een geheel openbare moestuin, niet afgeschermd door een hek. Hoe zou dat gaan?

Inmiddels is er in de Groene Schakel een prachtige moestuin gecreëerd, waar veel wijkbewoners heerlijk van genieten. Al is het alleen maar om regelmatig door heen te wandelen en alles te zien groeien. En dan ontstaan er vanzelf gesprekken over lekkere recepten en vervolgt men hongerig de wandeling. Ondertussen is er ondanks de overvloed aan groente nog geen boontje gestolen of vernield. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

Iedere woensdagochtend werken we met een enthousiaste groep wijkbewoners in de moestuin. We zijn er van 10:00 uur tot ongeveer 13:00 uur. Kom eens langs, de koffie en gezelligheid zijn gratis!

Meedoen?

Heb jij zin om ook mee te tuinieren in de moestuin van de Groene Schakel, bel of mail dan naar Romilda, onze moestuin coördinator:

Telefoon: 06-20497235.
Email: romilda.vanderwal@vantuintotbord.nl

Gaat jouw interesse meer uit naar bloemen, (fruit)bomen én een ecologische vijver, neem dan eens contact op met stichting de Groene Schakel:

Email: bestuurdegroeneschakel@gmail.com