Zoeken

Burgemeester kookt mee

Burgemeester Bruls bezocht afgelopen week ons buurtrestaurant in wijkcentrum De Schakel. Hier wordt door Van Tuin Tot Bord elke dinsdag voor zo’n 45 mensen gekookt. Terwijl Bruls de uien voor de salade snijdt, spreekt hij enkele vrijwilligers die trouw elke week de maaltijd voorbereiden samen met kok John Carrie.

Het enthousiasme van de kookploeg is niet te missen en Bruls luistert geïnteresseerd naar alle verhalen van de mensen. Het blijkt al gauw dat het vrijwilligerswerk voor vele mensen méér is dan de handen uit de mouwen steken. Het werk leidt naar betaalde banen, naar meer contacten in de wijk, het draagt bij aan eigenwaarde en aan een dagritme.

Nieuwe ontmoetingen

Wanneer de gasten zijn aangeschoven, serveert de kookploeg samen met de burgemeester de soep. De gasten vertellen graag aan de burgemeester wat ze vinden van het wekelijkse buurtrestaurant.

Gast Diane: “Eerst was hier in de wijk weinig te doen. Dat is de laatste jaren verbeterd, o.a. met dit buurtrestaurant. Het eten is altijd lekker en ik heb hier veel nieuwe mensen ontmoet”. Een andere gast, Ben: “Samen eten is gewoon gezelliger. Anders zit ik thuis ook maar alleen”.

Word Vriend van Van Tuin Tot Bord

Wil je ook bijdragen aan inclusieve en gezonde buurten in Nijmegen?

Particulieren en bedrijven kunnen Vriend worden van de Stichting middels een financiële bijdrage. Met deze bijdrage ondersteun je bestaande activiteiten én kunnen nieuwe activiteiten ontwikkeld worden.