“In de bibliotheek op de Muntweg zag ik jaren terug een briefje hangen dat je op donderdag kon mee-eten bij Van Tuin Tot Bord in de Klokketoren. Ik heb daar een jaar met plezier gegeten. Ik hielp nog flyeren en werven maar het stopte want er kwamen te weinig mensen op af. Ik hoorde toen dat er in ’t Hert ook elke dinsdag werd gekookt. Sindsdien ga ik daar elke week eten. Ik ben 85, slecht ter been en loop met een rollator dus kom dan met de taxi.
Leuke mensen
Ik heb hier zulke leuke mensen leren kennen! Adrianne en Jos zijn allebei vrijwilligers bij ’t Hert en zij zijn hele goede vrienden van me geworden. Adrianne haalt elke week bij Bellis de bloemen die ze niet meer verkopen en maakt daar hele mooie bloemstukjes van voor op de tafels. Ik ben op dinsdag meestal al rond 17 uur bij ’t Hert en ga eerst even bij Adrianne zitten die dan bloemstukjes maakt.
Mijn oude postbode
We eten gezamenlijk aan verschillende tafels. Ik ontmoette hier zelfs mijn oude postbode. Hij is met pensioen en werkt eens in de twee weken in de keuken. Jos, de man van Adrianne werkt daar iedere week en kan erg goed koken. Het eten is geweldig hier. Het is altijd vegetarisch, met kaas of noten. Thuis eet ik een of twee keer per week vlees van de biologische slager.
Menu in de mail
Ik ben iedere week weer verrast door het lekkere eten. Altijd soep vooraf, een hoofdmaaltijd en een heerlijk toetje. Op maandag krijgen we het menu in de mail en dan verheug ik me al. Ook vind ik het fijn om een dag per week samen met anderen te eten. Ik ben sinds 2011 weduwe en krijg veel hulp en steun van mijn dochter en haar gezin. Ik woon in een geweldige straat met hele fijne buren dus ik voel me niet alleen. Maar bij Van Tuin Tot Bord eet je gezellig met elkaar en leer je mensen en hun verhalen kennen. Dat is heel bijzonder.
Lokaal en biologisch
Je proeft hier dat bijna alles vers uit de moestuin komt. Ik ben erg dol op tuinbonen en vooral die eerste tuinboontjes van het jaar. Die maak ik zelf graag met roomboter en bonenkruid. Bij ’t Hert hebben we tuinbonen dit jaar als mousse gehad, en als vulling van een wrap. Romilda bedenkt de menu’s. Petje af voor hoe ze iedere keer weer geweldige lekkere recepten bedenkt! Dat het biologisch is vind ik belangrijk. Zo eet ik nooit aardbeien uit de supermarkt, daar zit te veel gif op. Bij Van Tuin Tot Bord maken ze een tiramisu met aardbeien, heel bijzonder is dat, dat eet ik graag.”