Van Tuin tot Bord Junior gestart

[et_pb_section admin_label=”section” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Van Tuin tot Bord staat in volle bloei!

Een paar weken geleden is Tandem samen met Eet Weet Wijs vol enthousiasme begonnen aan de pilot van Van Tuin tot Bord Junior. In een periode van 7 weken kunnen kinderen tussen de 6-8 jaar uit het Willemskwartier koken, proeven, bewegen en onderzoeken wat voeding met je lijf doet in ’t Hert in Nijmegen. Donderdag 30 juni mogen ouders en kinderen een kijkje nemen in de keuken en een hapje meeproeven.

Van Tuin tot Bord Junior is een onderdeel van het project Van Tuin tot Bord. In dit project, dat al een jaar loopt, verbouwen buurtbewoners in Nijmegen-Midden samen groente en bereiden van de oogst buurtmaaltijden. Deze maaltijden worden genuttigd op twee locaties in Nijmegen namelijk in ’t Hert en in de Klokketoren.

In soortgelijke vorm gebeurt dit nu met kinderen. Om de week wordt er gekookt, de bereide maaltijden worden samen opgegeten en de ouders mogen meeproeven. De weken dat we niet koken gaan we op bezoek bij de moestuin, doen we smaakproefjes en is er een buitenbootcamp.

Passend binnen de doelstelling van Van Tuin tot Bord doen niet alleen kinderen van het reguliere basisonderwijs mee, maar ook kinderen met een licht verstandelijke beperking. Door het verschil in school en naschoolse opvang is het leggen van contact voor hun niet altijd makkelijk. Het samen koken en eten is een mooie manier om die verbinding wel te leggen. 30 juni biedt Van Tuin tot Bord Junior de mogelijkheid een kijkje in de keuken te nemen  en een hapje te proeven. Ouders en kinderen zijn welkom vanaf 16.30 uur in ’t Hert.

Van Tuin tot Bord Junior is een project van welzijnsorganisatie Tandem in samenwerking met het activiteitenplein Het Kleurrijk, de Brede School en Eet Weet Wijs. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Woningcorporatie Portaal.

Van Tuin Tot Bord kookt wekelijks voor buurtbewoners (jong en oud) een vegetarisch drie-gangen menu: dinsdagavond bij Buurtrestaurant ’t Hert, Thijmstraat 40, donderdagavond bij Buurtrestaurant de Klokketoren, Slotemaker de Bruineweg 272 in Nijmegen.

 

[/et_pb_text][et_pb_post_nav admin_label=”Berichtennavigatie” global_module=”1463″ saved_tabs=”advanced” title_font=”Roboto Condensed||||” title_text_color=”#898989″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” locked=”on”] [/et_pb_post_nav][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][/et_pb_row][/et_pb_section]