Ook deze week gaan we weer lekker aan de slag in de keuken!

[et_pb_section fb_built=”1″ custom_padding_last_edited=”on|desktop” admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ custom_padding_tablet=”50px|0|50px|0″ custom_padding_phone=”” transparent_background=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” locked=”off” global_colors_info=”{}”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”4.14.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_colors_info=”{}”]

Ook deze week gaan we weer lekker aan de slag in de keuken, met groentes uit de moestuin. Groeit daar nog iets dan? Jazeker! Naast boerenkool, prei en palmkool valt er nog volop salade te plukken, in de vorm van spinazie, veldsla en winterpostelein.
Ook hebben we voor de winter wat groentes ingemaakt. Zo hebben we zelf zuurkool gemaakt van rode kool, die is heerlijk in een rauwkostsalade met kappertjes. Door groentes te fermenteren bewaar je alle fijne vitamientjes en jouw darmen worden daar ook nog eens heel blij van!
Ons menu dinsdag 18 januari bij Buurtrestaurant ’t Hert:
Hoofdgerecht: Knapperig burrito met wortel, zoete aardappel en verschillende peulvruchten, geserveerd met gekruide rijst, zure room en groene salade met gefermenteerde rode kool
Toetje: Taartje van peren met chocola
Reserveren kan tot morgen 12 uur via dit mailadres: hethert@vantuintotbord.nl.
Afhalen kan morgen tussen 16:20 en 16:45 in ’t Hert, Thijmstraat 40.
Ons menu dinsdag 18 januari bij Buurtrestaurant de Schakel:
Hoofdgerecht: Enchiladas- Mexicaanse gevulde wraps uit de oven met zwarte bonen, groente en kaas, rijst en een wintergroente salade.
Toetje: wortelcake met kaneelroom
Je kunt reserveren t/m dinsdag ochtend (om 11.00 uur) via dit mailadres:deschakel@vantuintotbord.nl
De maaltijd is af te halen bij De Schakel tussen 16.00 uur en 16.45 uur.
Ons menu donderdag 20 januari bij Buurtrestaurant De Broederij:
Omdat we nog prei in de moestuin hebben, maken we deze week een lekkere Hollandse preisoep als voorgerecht. Verder gaan we op de Japanse toer.
Hoofgerecht: Okonomiyaki (met o.a. spitskool & wortel)
Japanse salade met o.a. paksoy & komkommer
Je kunt tot uiterlijk woensdagavond bestellen via: debroederij@vantuintotbord.nl
Geef bij de bestelling ook jouw adres in Lindenholt door waar we de maaltijd tussen 17:00 en 18:00 uur kunnen bezorgen.
Alle maaltijden kosten €7,- (kinderen tot 12 jaar €3,50). Graag contant afrekenen.
Wil je graag bestellen, maar heb je niet de financiële middelen? Stuur ons een berichtje en we bekijken samen wat er mogelijk is.
Alvast smakelijk!

[/et_pb_text][et_pb_post_nav admin_label=”Berichtennavigatie” _builder_version=”3.18.1″ title_font=”Roboto Condensed||||” title_text_color=”#898989″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” global_module=”1463″ saved_tabs=”advanced” locked=”on” global_colors_info=”{}”][/et_pb_post_nav][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]