Onze kookteams maken meer dan 80 maaltijden

Gisteren werden er door onze kookteams in Buurtrestaurant ’t Hert én buurtrestaurant de Schakel meer dan 80 maaltijden gekookt!
In beide restaurants zat het gezellig vol en waren er nieuwe ontmoetingen en veel levendige gesprekken. Ondertussen genoten de gasten van een heerlijke driegangenmaaltijd gevuld met allemaal verse groenten!
Hoe doen we dat? Veel enthousiasme én teamwork van de kookteams in de keuken, en zeker ook in de moestuin waar vrijwilligers het hele seizoen veel aandacht en heel veel water hebben gegeven aan alle groente in de moestuin. En wij genieten nu van die rijke oogst aan verse groente.
En zo aten we gisteravond bij ’t Hert o.a. paprika en tomaten waarvan de zaadjes al in de winter thuis bij Lucy, een van onze moestuinvrijwilligers, op de vensterbank zijn opgekweekt tot plantjes die daarna in de moestuin zijn geplant. Dat is “Van zaadje (op de vensterbank) Tot Bord”.
De appels kwamen trouwens ook vers van de appelboom via een van onze vrijwilligers. Het was een heerlijk toetje van appeltjes met zelfgemaakte vanillevla.