Maarten van den Enden

Maarten is in 2023 bij als kok gestart. Hij is onze “flexibele kok” en hij kookt afwisselend een keer in de verschillende buurtrestaurants.

Maarten: “Koken is iets wat toevallig op mijn pad is gekomen, maar ik ben heel blij dat dit is gebeurd! Het proces om van verschillende ingrediënten iets lekkers te creëren blijft iets magisch. Het geeft een enorme voldoening om iets te eten waar je echt even je best voor hebt gedaan. Vooral als dit samen met een groep mensen tot stand is gekomen.

De laatste jaren ben ik vooral bezig met de vegetarische keuken. Het is geweldig om te zien hoe je mensen kunt verrassen met smaken zonder dat er vlees en vis aan te pas komt. Het besef dat we vlees en vis niet nodig hebben voor een lekkere maaltijd wordt steeds meer omarmd en ik vind het super om hier op een positieve manier aan bij te dragen.

Bij Van Tuin tot Bord komen bovenstaande punten allemaal heel mooi samen. De ingrediënten uit de moestuin als basis, de sfeer binnen de kookteams en de veelzijdigheid van de vegetarische keuken komen allemaal aan bod. Wat mij betreft is het een prachtige organisatie met mooie activiteiten die in elke stad zou mogen starten”.

E. maarten.vandenenden@vantuintotbord.nl