Search

Kookworkshop Aan de kook met Hannie en John

Afgelopen donderdag organiseerden we samen met Hannie van der Meer van Bindkracht10 een kookworkshop “aan de kook met Hannie en John” in wijkcentrum de Schakel in Grootstal. Het was een drukte in de keuken: maar liefst 13 enthousiaste bewoners uit de wijk kookten diverse gerechten met groente in de hoofdrol.

De deelnemers gingen eerst de moestuin in om te oogsten. Dat was al een leuke ervaring. Daarna gingen ze aan de slag in de keuken.

Onze kok John had een menu gemaakt met zoveel mogelijk groente uit de moestuin: tomatensoep, een bietensalade met appel, een pittige turkse bulgursalade, vegetarisch gehaktbrood, boontjes en wortels met salieboter.
En als toet een cheesecake met blauwe bessen en citroen.

Er werd tijdens de workshop veel nieuws geleerd en geproefd. De deelnemers deden nieuwe ideeën op om te koken zonder vlees en vis. De gekookte gerechten vielen goed in de smaak. De deelnemers waren verrast door de kleurrijke gerechten en nieuwe smaken en combinaties. En het was ook nog heel gezellig!!

Er zijn deze maand in Nijmegen Zuid nog meer leuke gezonde activiteiten in het kader van “Zuid gaat Gezond”.

We sluiten deze gezonde maand op vrijdag 29 september af met een Wereldrestaurant. Bewoners uit de wijk kunnen dan proeven van verschillende gerechten uit de hele wereld. Deze worden bereid door van Tuin tot Bord samen met buurtbewoners. Aansluitend is er wegens groot succes opnieuw een leuke activiteit met muziek.

Wereldrestaurant op vrijdag 29 september I Locatie: De Schakel | Kosten: 6 euro (kinderen €3). Buffet is om 18.00 uur. Aanmelden bij: zuid@stipnijmegen.nl of bel Hannie van der Meer 06-45580054