Interview met Martin (februari 2019)

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” custom_padding_tablet=”50px|0|50px|0″ custom_padding_last_edited=”on|desktop” prev_background_color=”#000000″ next_background_color=”#000000″][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text use_border_color=”off” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.19.15″]

Martin, 66 jaar, woont in het Willemskwartier. Hij is gepensioneerd en heeft 38 jaar als postbode in Nijmegen gewerkt.

 

Hoe ben je bij Van Tuin Tot Bord terecht gekomen?

De eerste keer ben ik door een actie bij de Albert Heijn met Van Tuin Tot Bord in aanraking gekomen. Ik dacht, dit ga ik ook eens een keer proberen, en ik vond het eten lekker!

Er gingen een paar weken overheen, ik was aan het wandelen, maar ik voelde me niet lekker. Er bleek een vernauwing van de bloedvaten te zijn. Ik lag hierdoor een tijdje in het ziekenhuis en ik had tijd om over dingen na te denken. Toen heb ik besloten om te stoppen met roken en om mijn eetgedrag aan te passen. Ik heb het met mijn diëtiste besproken en gevraagd of ik via mijn voeding weer beter kan worden. Ik slik namelijk niet zo graag pillen. En uiteindelijk is dat ook gelukt!

Je komt dus vooral voor het gezonde eten?

Mijn motivatie was in het begin vooral een goede gezondheid. Ik was me bewust van het signaal dat ik van mijn lichaam heb gekregen. Daarom ging ik weer bij Van Tuin Tot Bord eten, het is me zo goed bevallen. Ik zit er altijd weer met verbazing naar te kijken wat ze allemaal voor gerechten bedenken. Daarnaast vind ik dat ze bij Van Tuin Tot Bord heel fijn werken. Ik vind het hier prachtig met heel aardige mensen. Inmiddels kom ik hier al zo’n twee jaar.

Ben je ook actief in het buurtrestaurant?

Ik help mee om de tafels op te ruimen en te vegen omdat ik het fijn vind wat ze hier doen. Ik help graag mee zolang ik het leuk vind. Het moet niet, het mag wel, dat vind ik belangrijk om aan te houden.

Afgelopen Kerstperiode hebben we in ’t Hert op dinsdagavond allemaal iets te eten meegenomen. Ik had een lasagne met spinazie en geitenkaas bedacht en voorbereid. Het is iedereen zo goed bevallen dat ze mij hebben gevraagd of ik niet mee wil koken in de keuken. Dat wil ik best doen, daarom ga ik nu voor het eerst ook in de keuken meehelpen. Ik zal dat om de twee weken doen.

Meehelpen, gezellig samen zijn, mezelf kunnen zijn, dat is voor mij het meest belangrijke bij Van Tuin Tot Bord. Ik hoef niet de keukenprins te zijn, ik wil er gewoon van genieten. Ik ben er heel blij mee!

Mis je niet af en toe een stukje vlees?

Ik kom uit een groot gezin waar vaak boerenkool met worst werd gegeten. Mijn vader was vroeger bietenkoker, na school ging ik bij hem langs en kreeg ik verse bieten te eten, dat was zo lekker! Als kind in een groot gezin hebben we veel Nederlandse gerechten gegeten, daar moest je het wel mee doen.

Ik houd ook van een stukje vlees,maar ik vind het helemaal niet erg om vegetarisch te eten. Integendeel, ik vind het elke keer verrassend. Als ik het er met andere mensen over heb, zeg ik altijd, dat ze vegetarisch eten best een keer zouden moeten proberen, dat het echt aan te raden is. Het woord “vegetarisch” schrikt mensen wel af, het Willemskwartier is nou eenmaal een volksbuurt.

En wat is je favoriete gerecht bij Van Tuin Tot Bord?

Ik hou vooral van lasagne en ook van een hartige taart, een groentetaart. Ik eet ook heel graag koolrabi, maar dat heb ik hier nog niet gehad!

[/et_pb_text][et_pb_post_nav global_module=”1463″ saved_tabs=”advanced” title_font=”Roboto Condensed||||” title_text_color=”#898989″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” locked=”on” show_prev=”on” show_next=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]